Uvjeti poslovanja

1.OPĆI UVJETI

Uvjeti poslovanja Internet trgovine vagabundo.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO). Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini vagabundo.hr Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Prodavatelj

Prodavatelj je Vagabundo d.o.o., Ungarija 39/i, 52 470 Umag.

Kupac

Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaru, plati kreditnom karticom, e-bankingom i pošalje narudžbu prodavatelju ili pošalje narudžbu pa proizvod plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Cijene

U Internet trgovini objavljene su redovne cijene i akcijske cijene odabranih proizvoda.

Cijena odabranih artikala je ona koja je aktualna na dan  kupovine, dakle na dan završetka i predavanja narudžbe putem Internet trgovine www.vagabundo.hr. Sve cijene proizvoda na www.vagabundo.hr prikazane su u HRK i uključuju PDV, koji je na završnom obračunu jasno naznačen.

Ukoliko se unatoč napora ponuditelja usluge, na online stranici www.vagabundo.hr, objavi netočna cijena, osobito ukoliko dođe do značajnog odstupanja od opće cijene ili ako se pojavi cijena "0" ili "1" HRK, zbog sistemske greške, ponuditelj usluge nije obavezan isporučiti proizvod po navedenoj (neispravnoj) cijeni.

Prodavatelj je dužan obavijestiti kupca o nastaloj sistemskoj greški putem E-mail pošte ili na telefonski broj naveden u narudžbi.

2.SADRŽAJ KOŠARICE

U svakom trenutku omogućen je pregled svih proizvoda koje kupac želi kupiti. Jednostavnim klikom na ikonicu košarice u gornjem desnom kutu stranice otvara se stranica na kojoj su prikazani svi proizvodi spremni za kupovinu. Veoma lako mogu se obrisati proizvodi iz košarice ili povećati broj željenih proizvoda.

3.IZJAVA O PRIVATNOSTI

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

4.REGISTRACIJA

  1. Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
  2. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.
  3. Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".
  4. U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unesenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).
  5. Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

5.NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine vagabundo.hr 

  1. Za proizvode kojih nema na zalihi dobavljača, onemogućen je unos u košaricu za kupnju, no omogućeno je slanje e-mail poruke s upitom za ponudu tog proizvoda klikom na gumb "Upit za ponudu" (nalazi se u detalju proizvoda). Po primitku e-mail poruke, djelatnici Internet trgovine vagabundo.hr u najkraćem mogućem roku poslat će ponudu za traženi(e) proizvode. 
  2. Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.
  3. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

6.FOTOGRAFIJE I OPISI

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda. Djelatnici Internet trgovine vagabundo.hr nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda, pa vas molimo da nas, ako iste primijetite, odmah obavijestite na naš mail [email protected]

7.RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud  prodavatelja.

8.ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju:
Internet trgovina vagabundo.hr se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Kupcima redovito dajemo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za povremene marketinške kampanje. 

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Internet trgovine vagabundo.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

Djelatnici Internet trgovine vagabundo.hr i partneri koji sudjeluju u održavanju i osiguravanju normalnog funkcioniranja naših Internet stranica, nemaju uvid u brojeve kreditnih kartica, te ostale podatke s kreditnih kartica prilikom unošenja tih podataka na našim Internet stranicama. 

9.PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 8 ZZP, Internet trgovina vagabundo.hr (VAGABUNDO d.o.o., Ungarija 39/i, Umag) vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: [email protected] 

Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.